Gönyeli, yeni golcüsü Agoha’nın 2 gol attığı maçta Türk Ocağı’nı mağlup ederek zirve yarışında olacağını gösterdi. Güç kaybeden Türk Ocağı ise yabancısız devam edeceği ikinci devreye, 10 kişi oynayan rakibi karşısında aldığı farklı mağlubiyetle başladı
Yer: Mete Adanır Stadı
Hakemler: Emre Öztaşlı, Yusuf Bakar, Mustafa Çukur
Türk Ocağı: Hüseyin, Mehmet Uçar, Doğukan, Ali, Yunus, Olgun, Cevdet (Akın) İlker İnceler, İsmet, İlker Tek, İbrahim
Gönyeli: Kemal, Erdinç (Süleyman) Azat, Isaac, Talat, Ahmet Can, Kağan (Şükrü) Burak (Mustafa) Agoha (Rıdvan) Ahmet Hatay, Ulaş
Goller: Dk 15-81 Agoha, Dk 90 Şükrü(P) (Gönyeli)
Kırmızı Kart: Dk 70 Ahmet Can Temel (Gönyeli)
Gökhan KUZU
Süper Lig’de 16.hafta karşılaşmasında Türk Ocağı Limasol ile Gönyeli karşı karşıya geldi. Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’ndaki karşılaşma 3-0 Gönyeli üstünlüğünde tamamlandı. Kırmızı beyazlı ekibin galibiyet golleri Sampson Agoha (2) ve Şükrü Erdoğan’dan geldi.
Gönyeli konuk olduğu Türk Ocağı’nı 3-0 mağlup ederek ikinci devreye de iyi başlarken, zirve yarışında iddialı olacağını gösterdi. Ara transferde büyük güç kaybeden Türk Ocağı ise yaşadığı sıkıntılardan sonra ikinci devreye mağlubiyetle başladı.
Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Gönyeli olurken 15.dakikada gelişen Gönyeli atağında sahneye yeni transfer Agoha sahneye çıktı ve attığı golle takımını 1 – 0 öne geçirdi.
İlk yarının geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve devreyi Gönyeli 1-0 önde kapattı. ,
İkinci yarıda karşılıklı ataklar vardı ve 81. dakikada gelişen Gönyeli atağında Ulaş’ın harika ara pasında yine Agoha sahneye çıktı ve attığı golle skoru 2-0 yaptı.
Maçın son anlarında gelişen Gönyeli atağında kazanılan penaltı vuruşunu 90.dakikada Şükrü gole çevirdi ve Gönyeli deplasmanda rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı.
Bu sonuçla Gönyeli 31 puana yükselirken, Türk Ocağı 27 puanda kaldı. Ligin 17.haftasında Gönyeli kendi sahasında Cihangir ile karşılaşırken, Türk Ocağı da Mesarya deplasmanına konuk olacak.