Tribün Kıbrıs




Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları, spor şölenine şeklinde geçecek



Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları, spor şölenine şeklinde geçecek
221 views
01 Eylül 2025 - 17:23

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlık Spor Dairesi Müdürlüğü tarafından organize edilen Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları, bu yıl 23. kez düzenlenecek.

Organizasyon için hazırlıklar kapsamında Spor Dairesi, bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 6 – 7 Eylül 2025 tarihlerinde yapılacak spor şölenine bu yıl Güzelyurt Dr. Fazıl Küçük Spor Kompleksi ev sahipliği yapacak.

Çeşitli branşlarda müsabakalar

Oyunlar kapsamında bu yıl; Badminton Federasyonu, Basketbol Federasyonu (3×3), Bisiklet Federasyonu, Futbol Tenisi Federasyonu, Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu, Hentbol Federasyonu, Masa Tenisi Federasyonu, Tenis Federasyonu ve Triatlon Federasyonu yer alacak.

Bunun yanında, Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu iş birliği ile ralli ve drift gösterileri de spor severlerle buluşturulacak.

Sütçü: Organizasyon şölen havasında gerçekleşecek

Basın toplantısında konuşan Spor Dairesi Müdürü Mustafa Sütçü, bu yılki organizasyonun birçok federasyonun katkılarıyla şölen havasında gerçekleşeceğini belirtti.

Mustafa Sütçü, Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’nın her yıl daha da büyüyerek ülke sporuna önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Küçük: Kıbrıs Türk toplumu, bu tür etkinliklerle güçlü bir duruş sergiler

Dr. Küçük Vakfı adına söz alan Mehmet Küçük ise, etkinliğe katılan federasyonlara teşekkür ederek çalışmalarından dolayı kutladı.

Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türk halkı için verdiği özgürlük mücadelesinin yeni nesillere aktarılmasının önemine dikkat çeken Küçük, spor ambargoları altında yaşayan Kıbrıs Türk toplumunun bu tür etkinliklerle güçlü bir duruş sergilediğini kaydetti.

 






SON DAKİKA HABERLERİ
POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.