Tribün Kıbrıs


Bu şartlarda ancak bu kadar



Bu şartlarda ancak bu kadar
Berk Akdora( berkakd@gmail.com )
98 views
18 Mart 2023 - 19:50

Bir tarafta alt sıralardan kurtulmak isteyen, acil puan ya da puanlara ihtiyacı olan ve haftalardır gol dahi atamayan Hamitköy. Diğer tarafta ise tek hedefinin lig üçüncülüğü olduğu Mesarya.

Maç bu hedeflerle başlamıştı. İki takım da istediğini alamadı ve sahadan 1-1’lik skorla ayrıldılar.

Öncelikle normal hava şartlarında bile kötü durumda olan Hamitköy Esat Erdoğmuş Stad’ı, ülke genelinde etkili olan sağanak yağmurlarla bir o kadar daha kötü bir hal aldı. Maçta, Hamitköy uzun top dışında organizasyon geliştirmedi. Cemre’ye şişirilen tüm toplar ev sahibinin en büyük hücum silahı olarak göze çarptı. İndirilen her ikinci top için başta Ömer olmak üzere tüm takım savaştı ve mücadele anlamında alkışı hakettiler.

4-2-3-1 taktiği ile hiç bir maçı kolay bırakmama görüntüsü çizen Hamitköy takımı, özellikle evinde oynadığı maçlarda agresiflik anlamında başarılı olsa da üreticilik anlamında Toykan’ın birşeyler yaratmasına kaldı.Toykan da kendisine verilen bu görevi bir asist ile süsledi. Ancak tüm buluştuğu toplarda uzak mesafe kısa mesafe farketmeksizin hep kaleyi düşündü. Olgunlaşabilecek bir sürü atağı bana göre gereksiz harcadı. Özellikle bir pozisyonda kaleci Mehmet Özeralp’i önde yakaladı. Düzgün vuruş yapamamasının yanı sıra; boş pozisyondaki Faye’ye topu çevirse, Hamitköy iki farklı üstünlükle soyunma odasına gidebilirdi ve maç kopabilirdi.

Mesarya ise ayağa pas oyununu ligde çok iyi oynayabilen iki üç takımdan bir tanesi. Ayağa pas ile hızlı hücum oyununda bu zemine rağmen çok ısrar ettiler ve çok pas hatasıyla oynadılar. B planı olarak belki de eksik kaldılar.

Maç içerisinde fiziksel olarak Hamitköy’den daha uzun ve kafa topu hakimiyeti daha iyi olan oyuncuları olan takım, deplasman ekibiydi. Yusuf’un bir pozisyonda ileride kalıp kafası ile topu ağlara gönderdiği pozisyon dışında uzun ve defans arkasına atılabilecek yüksek topu çok az denediler. Dripling özelliği olan Eray, Debuto gibi oyuncular top sürmekte çok zorlandılar ve etkisiz kaldılar. Böyle olunca da maç orta saha mücadelesi haline geldi.

Golü, duran toplarda etkili ayakları bulunan ve tehlikeli kornerler kullanan Mesarya daha çok istedi ama başta da dediğimiz gibi, “Bu şartlarda ancak bu kadar…”

Maçın hakem heyetinin maça etki edecek veya maçı etkileyecek bir hata yaptıklarını düşünmüyorum. İyi ve adil bir yönetim gösterdiler.








GÜNLÜK HABER AKIŞI
HAFTANIN KÂRLISI HAMİTKÖY
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Potada GAÜ – DAÜ finali
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Değişmez şampiyon Cemal
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Elif yine zirvede
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Benli’ye rekor dayanmıyor
GÜNLÜK HABER AKIŞI
İlk start Alptürk anısına
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Kupa hakemleri açıklandı
SON DAKİKA HABERLERİ
POPÜLER FOTO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.