Mehmet Bolkan, “Hayatta disiplin anlayışımdan ödün vermedim. Sözleşmeme tek 1 TL tazminat yazmadım. Miracle Değirmenlik kulüp başkanı ve yönetimine verdiğim zaman ve emeği de helâl etmiyorum.” açıklamasını yaptı
Miracle Değirmenlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu tarafından görevden alınan teknik direktör Mehmet Bolkan, görevden alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.
Mehmet Bolkan’ın açıklaması şöyle:
“Değerli arkadaşlar. Bugün Miracle Değirmenlik Spor Kulübü olarak yapılan açıklamada şahsıma yönelik çok çirkin bir açıklama yapılmıştır.
Geçen yıl Birinci Ligde Çetinkaya’ya kaybedilen 5 – 1’lik mağlubiyet sonrası göreve getirilmiş ve Play-off grubunda Birinci olarak yıllar sonra Değirmenlik takımını Süper Lige taşımıştık. Bu yıl oynadığımız 9 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik (MTG ile deplasmanda) 1 mağlubiyet almış pozisyonda idik. Sene başında KT Spor Yazarları Kupasında Merit Alsancak’ı 4 – 0 yenerek Değirmenlik’e Süper Lig tarihindeki ilk kupasını kazandırdık.
Bugün yapılan özellikle benimle ilgili açıklamada, tribündeki bir taraftarın bana yönelik küfür ve söylemlerini duymazlıktan gelen başkan ve yöneticiler ne yazık ki o hayatta kendisine bile faydası olmayan bu kişiye müdahale ederek Miracle Değirmenlik takımının yani kendi teknik direktörlerini koruyacak hiçbir davranışta bulunmamışlardır. Aksine bugün benim davranışlarımı bahane ederek beni görevden almışlardır. Kullanılan kelimeler çok çirkindi. 35 yıl öğretmenlik yapmış, sayısız başarılara imza atarak HTL’den Beden Eğitimi öğretmeni olarak emekli olurken 19 kupaya imza atarak futbolda da kariyerimi ortaya koydum. Yalnız futbolda değil belki de Dünyada olmayan bir olaya da imza attım. Basketbolda büyük kadın ve büyük erkeklerde de tüm kupaları kaldıran bir koçum. Daha önemlisi polisten alınan karakter belgem tertemizdir. Radar cezam bile yoktur. Buna rağmen bana yöneltilen disiplinsiz davranış kelimelerini öncelikle bunları söyleyenler kendilerine bakacaklar.
Ülkede hiç kimse tarafından sevilmeyen antipatik olarak adlandırılan bu kişiler tehdit ve şantajı kullanarak neler yaptığını herkes bilmektedir. Şunu soruyorum? Sizin arkasına saklanarak korumaya çalıştığınız o kişinin kim olduğunu biliyor musunuz? Zamanında yaşı küçük bir kızı ailesinden kandırarak koparan, ailesini perişan eden, evlendikten sonra da kızı bir şekilde yollayan kişinin kendine bile yararı yoktur. Çevresine köyüne hiçbir şey katamayan bu kişi aç kalmasın diye köyde küçücük bir kahvede çalıştırılıp karnını doyurması sağlanıyor. Bu adamın arkasına saklanarak çok komik bir karar alarak kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorsunuz. Daha gerçekçi bir karar üretebilirdiniz. Siz zannediyor musunuz ki son 2 gün kendi aranızda, bazı sizin maddi olarak beslediğiniz oycularla neler konuştuğunuzu bilmiyor muyuz? Bizi seven insanlar da var be arkadaşlar. Bize bütün söylemler aktarıldı. Bilmeyenler için yazalım.
Bir kulübü başkan ve yöneticiler değil de futbolcular yönetmeye başlarsa başarı hayal olur. Sizin de yöneticiliğiniz sorgulanır. Ben hayatta disiplin anlayışımdan ödün vermedim. Vermeyeceğim de… Disiplinin yerini para almışsa eninde sonunda yanlış yaptığınızı anlayacaksınız. Ama atı alan Üsküdar’ı geçecek. Bu arada sözleşmeme tek 1 TL tazminat yazmadım. Bunu KTFF sekreteri Eren Şişik’ten öğrenebilirsiniz.
Kendi karakterinizi başkaları ile bir tutmayınız. Bu ülkede çok kaliteli, başarılı becerikli insanlar vardır. Bunu sakın unutmayın. Parayı amaç değil araç görüp takıma katkı koyan antrenörlerim Coşkun Ulusoy, Mehmet Aşık, Ahmet Gardiyanoğlu, Masörümüz Niyazi, malzemecimiz Murat ve doktorumuz Ulaş Yavuz ve bu felsefede olan futbolcularıma teşekkür ederim.
Miracle Değirmenlik kulüp başkanı ve yönetimine verdiğim zaman ve emeği de helâl etmiyorum.